Israel: 50% dintre evrei sunt dispuși să renunțe la sărbătorile de familie dacă unul dintre membri nu este vaccinat

Aproximativ 50% dintre evreii israelieni au declarat că, știind că la mesele de sărbători cu familiile lor vor participa persoane nevaccinate, ar putea renunța la festivități, potrivit unui sondaj publicat de Israel Democracy Institute.

Aproximativ 43% au declarat că acest lucru nu le va afecta decizia.

Respondenții sub 44 de ani au fost mai puțin predispuși să spună că nu ar participa la mesele de sărbători din acest motiv, în comparație cu cei de peste 45 de ani – majoritatea dintre ei au spus că ar face acest lucru.

Doar 77% dintre israelienii sub 50 de ani au primit cel puțin o injecție cu vaccinul împotriva coronavirusului, în comparație cu 94% dintre persoanele în vârstă, potrivit Ministerului Sănătății.

Aproape un sfert (22,4%) dintre respondenții nevaccinați au declarat că nu sunt împotriva vaccinării, ci pur și simplu “nu au reușit” să se vaccineze.

Mai puțin de o treime (29%) s-au declarat îngrijorați de faptul că vaccinurile ar putea cauza daune sănătății, iar aproximativ o cincime (21%) au declarat că nu cred că vaccinurile pot ajuta la prevenirea infecțiilor.

Dintre cei aproximativ 17% dintre israelienii care au răspuns că nu au fost vaccinați, 44% aveau sub 35 de ani, ceea ce este în concordanță cu datele naționale care arată că cea mai scăzută rată de vaccinare se înregistrează în rândul populației tinere.

La întrebarea “Cât de bine ați evalua, din 10 puncte, modul în care noul guvern a gestionat actualul val al pandemiei Covid-19?”, nota medie a fost de 4,53.

Aproape jumătate (49%) dintre respondenți consideră că restricțiile impuse de guvern persoanelor nevaccinate nu sunt suficient de severe.

Sondajul a fost publicat cu câteva zile înainte de sărbătoarea de Anul Nou evreiesc Rosh Hashana, care începe în seara zilei de 6 septembrie.

(Anima News)

Lasă un răspuns