ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel/Covidiu: Noul șef al controlului coronavirusului recomandă ca rugăciunile de sărbători să aibă loc afară și nu în sinagogi

Noul șef al controlului coronavirusului din Israel, Salman Zarka, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru perioada sărbătorilor evreiești, valabilitatea testelor de depistare va fi de 96 de ore pentru copiii sub 12 ani, în loc de 72 de ore.

„Știm că este imposibil să facem teste în mijlocul Rosh Hashanah (Anul Nou evreiesc, n.r.). Așa că am prelungit valabilitatea acestora”, a spus el.
Zarka i-a îndemnat pe evreii israelieni nevaccinați să se testeze înainte de a se alătura la mesele de familie în timpul sărbătorilor care urmează.
„Este clar că mulți oameni vor merge să se roage. Recomandăm publicului să se roage afară și nu în sinagogi. Am făcut un mare efort împreună cu ministrul de Interne pentru a instala corturi și spații publice pentru ca rugăciunea să aibă loc în aer liber”, a spus el.
În ceea ce privește deschiderea anului școlar, care a avut loc conform planului, Zarka a subliniat că acesta a fost „un mesaj clar că soluția nu este să te închizi în casă, ci să continui să trăiești”.
El a avertizat, totuși, că nu are „nicio garanție că nu vor exista cazuri în școli sau că nu vor fi închise clase sau școli”.
Oficialul a reiterat importanța vaccinării populației și a precizat că Ministerul Sănătății „urmărește cu optimism datele”, afirmând totodată că „cea mai bună armă rămâne vaccinul”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: