Premierul israelian: “Voi lua măsuri pentru a reduce tensiunile cu palestinienii”

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat, într-o conversație Zoom cu liderii organizațiilor evreiești din Statele Unite, că intenționează să ia măsuri pentru a reduce tensiunile cu palestinienii, în pofida lipsei unui “progres politic” cu aceștia.

“Toată lumea înțelege că nu ne așteptăm la un progres politic în viitorul apropiat”, a spus Bennett.
“Întotdeauna a existat o dihotomie – fie se merge spre un stat palestinian, fie nu se face nimic”, a explicat premierul. “Cred că sunt multe domenii în care se poate face ceva pentru a reduce problema… în special în domeniul economic. Cred că ocuparea forței de muncă și traiul în demnitate pot îmbunătăți situația. Ambele părți pot lua măsuri pentru a reduce tensiunile și pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi”, a spus el.

Întrebat despre întâlnirea dintre ministrul Apărării Benny Gantz și președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas, Bennett a declarat că nu intenționează să se întâlnească cu Mahmoud Abbas deoarece acesta a depus o plângere împotriva Israelului la Curtea Penală Internațională de la Haga.
“De asemenea, nu vreau să creez iluzia unui lucru care nu se va întâmpla, pentru că dezamăgirea poate avea consecințe negative. Nu vom lua măsuri drastice, vom îngheța construcțiile și vom lua măsuri pentru a stabiliza zona”, a continuat el.
Problema iraniană a fost, de asemenea, ridicată în timpul conversației. El a anunțat că, în urma întâlnirii sale cu președintele Joe Biden, a fost formată o echipă comună pentru Israel și Statele Unite pentru a aborda problema iraniană, întrucât nu intenționează să facă o campanie publică împotriva unei reveniri a SUA la acordul nuclear.
“Joe Biden este un adevărat prieten al Israelului. Vom fi sinceri unul cu celălalt. Vom fi oameni unii cu alții. Ne vom spune unul altuia adevărul, iar atunci când vor exista lucruri asupra cărora nu suntem de acord, vom discuta despre ele și le vom rezolva în liniște”, a asigurat el.
Directorul executiv al Conferinței președinților organizațiilor evreiești din America de Nord, William Daroff, a declarat într-un tweet că discuția cu Bennett în perioada premergătoare Rosh Hashanah a fost “caldă și productivă”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: