Președintele israelian s-a întâlnit cu regele iordanian la palatul suveranului

Președintele israelian Isaac Herzog s-a întâlnit săptămâna trecută cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei la palatul regelui.

În cadrul întâlnirii călduroase, care a avut loc la invitația regelui, președintele Herzog și regele Abdullah au discutat chestiuni strategice importante, atât la nivel bilateral, cât și la nivel regional.
După întrevedere, președintele Herzog a declarat: “Am fost foarte încântat de această întâlnire: “Iordania este o țară foarte importantă. Am un respect imens pentru Regele Abdullah, un mare lider și un actor regional extrem de important, care s-a întâlnit recent cu lideri extrem de importanți, printre care președintele Biden, președintele Putin, președintele al-Sisi și Mahmoud Abbas.”
“În cadrul întâlnirii noastre, printre lucrurile pe care le-am discutat s-au numărat chestiunile de bază ale dialogului dintre statele noastre, inclusiv un acord de import de produse agricole în timpul anului shmittah (an sabatic agricol), chestiuni legate de energie, sustenabilitate și soluții la criza climatică pe care le putem avansa împreună.”
Președintele Herzog a subliniat: “Există în regiune un sentiment de dorință de a progresa, o dorință de a vorbi. În prezent, marcăm un an de la semnarea Acordurilor Abraham. Aceste acorduri au creat o infrastructură regională importantă. Sunt acorduri extrem de importante, care transformă regiunea noastră și dialogul din cadrul acesteia. Am fost fericit să inaugurez ambasada Emiratelor Arabe Unite la Tel Aviv la începutul mandatului meu și intenționez să vorbesc și să mă întâlnesc cu alți șefi de stat din regiune.”
“Vorbesc cu mulți lideri din întreaga lume, aproape în fiecare zi, în deplină coordonare cu guvernul Israelului. Cred că este foarte important pentru interesele strategice și diplomatice ale Statului Israel să implicăm pe toată lumea în dialog.” (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: