Șeful coronavirusului din Israel cere pregătirea pentru a patra doză de vaccin

Șeful coronavirusului din Israel a cerut sâmbătă să se pregătească pentru a patra doză de vaccin Covid-19.
“Virusul este acolo și va continua să fie acolo, trebuie să ne pregătim și pentru o a patra injecție”, a declarat profesorul Salman Zarka pentru Kan Public Radio.

Potrivit oficialului, acest următor rapel ar putea fi modificat pentru a proteja mai bine împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, cum ar fi tulpina Delta, foarte contagioasă.
“Aceasta va fi viața noastră de acum încolo”, a avertizat el, fără a preciza când ar fi momentul să se ia în considerare o a patra injecție.
Statul evreu a lansat la sfârșitul lunii iulie o campanie pentru a permite persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste să fie injectate cu o a treia doză de vaccin, în principal de la gigantul farmaceutic Pfizer/BioNTech.
De atunci, a redus treptat vârsta minimă de acces și a anunțat duminica trecută că extinde eligibilitatea pentru vaccinul de rapel la toți adulții și adolescenții cu vârsta de peste 12 ani, pentru a combate creșterea numărului de infecții legate de varianta Delta.
Până vineri, 2.538.142 de israelieni au primit a treia doză.
Ministerul israelian al Sănătății a anunțat săptămâna trecută că pașaportul verde – un document care certifică un program complet de vaccinare sau vindecarea de boală – va expira la șase luni după a doua sau a treia doză de vaccin, lăsând deja să se înțeleagă că ar trebui să se facă o a patra injecție. (Anima News)

Lasă un răspuns