Tensiune în Israel: Șase teroriști palestinieni au evadat din închisoarea Gilboa, printr-un tunel

Șase prizonieri de securitate au evadat din închisoarea Gilboa din nordul Israelului, au anunțat luni dimineață autoritățile penitenciare.

Forțele de poliție au fost desfășurate pe scară largă în zonă pentru a-i căuta pe prizonieri cu ajutorul dronelor și elicopterelor.
Se crede că suspecții au săpat un tunel pentru a evada din închisoarea de înaltă securitate, situată la nord-vest de Beit Shean, în apropiere de lacul Tiberias.
Ei au fost dați dispăruți în jurul orei 4 dimineața, dar este posibil să fi fugit cu câteva ore mai devreme.
Oficialii investighează posibilitatea existenței unui tunel săpat sub o cabină de toaletă, care le-ar fi permis deținuților să părăsească incinta închisorii prin puțul de canalizare.

Anchetatorii inspectează gaura folosită de cei șase deținuți pentru a scăpa de închisoarea Gilboa pe 6 septembrie 2021
Ministrul securității publice, Omer Barlev, dreapta, analizează hărțile cu oficialii poliției pentru prinderea celor șase teroriști palestinieni care au scăpat din închisoarea Gilboa din nordul Israelului la 6 septembrie 2021

Fermierii au fost primii care i-au observat pe suspecții care fugeau înainte de a-i raporta la poliție, care a alertat autoritățile penitenciare.
Cei șase deținuți, condamnați la închisoare pe viață, au fost toți legați de atacuri mortale împotriva israelienilor și toți au fost considerați extrem de periculoși. Trei dintre ei au încercat anterior să evadeze.
Acesta este “unul dintre cele mai grave incidente din țară”, a declarat o sursă anonimă din cadrul poliției pentru Channel 12.
Unul dintre prizonierii evadați este Zakaria Zubeidi, un fost lider al aripii militare a Fatah – Brigăzile Martirilor Al-Aqsa – din orașul Jenin din Cisiordania, care a fost condamnat pentru mai multe atacuri mortale.

Zakaria Zubeidi

Serviciile penitenciare i-au identificat pe ceilalți cinci ca membri ai grupului terorist Jihad Islamic Palestinian, toți din orașele din apropierea orașului Jenin din nordul Cisiordaniei: Munadil Nafayat, 26, din Yaabad; Mahmoud și Mohammad al-Arida, ambii din Arraba; Iham Kahamji, 35 de ani, din Kufr Dan; și Yaqoub Qadiri, 49 de ani, din Deir al-Basha.

Oficiali ai Jihadului Islamic au descris evadarea ca fiind “un eșec total pentru armata de ocupație” și ca o “palmă puternică dată armatei israeliene și întregului sistem israelian”, în comentarii pentru rețeaua de știri al-Mayadeen, afiliată Hezbollah.
Gruparea teroristă Hamas, care conduce Gaza, a salutat evadarea ca fiind “un act curajos și eroic”.
“Aceasta este o victorie a voinței și determinării prizonierilor noștri eroici și o adevărată provocare pentru sistemul de securitate sionist, pe care ocupația îl laudă ca fiind cel mai bun din lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhum, într-un comunicat.
Armata israeliană a trimis întăriri la granițele cu Fâșia Gaza și Iordania pentru a împiedica fuga teroriștilor evadați. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: