Israelul continuă căutarea prizonierilor evadați

Căutarea celor șase teroriști palestinieni care au evadat din închisoarea Gilboa continuă, în timp ce eforturile forțelor de securitate nu au dat încă niciun rezultat.

Poliția, Shin Bet, poliția de frontieră, IDF și unitățile forțelor speciale sunt mobilizate, în timp ce zeci de baraje rutiere au fost instalate în întreaga țară pentru a-i prinde pe fugari.
“Poliția, armata și Shin Bet nu se vor lăsa până când teroriștii care au fugit nu vor fi prinși”, a declarat ministrul Securității interne, Amar Bar-Lev.
“Ne-am angajat să corectăm greșelile care au dus la astfel de evenimente. O anchetă este în curs de desfășurare pentru a identifica posibile neglijențe sau complicități”, a adăugat el.
Purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, a declarat că scopul este de a-i aresta pe fugari “atâta timp cât se află în Israel”, sugerând că este posibil ca aceștia să fi părăsit deja țara. Poliția investighează posibilitatea ca evadații să fi fugit în Jenin sau chiar în Iordania.
În această eventualitate, ancheta tocmai a fost transferată de la districtul de poliție nordic la Unitatea pentru crime internaționale.
Cei șase prizonieri evadați, majoritatea aparținând Jihadului Islamic și care executau pedepse pe viață, au împărțit aceeași celulă. Aceștia au săpat, timp de mai bine de un an, tunelul care le-a permis să evadeze, după ce au descoperit un defect structural în construcția închisorii.
Potrivit Walla News, o anchetă preliminară a incidentului a arătat că paznicul din turnul de pază de deasupra ieșirii din tunelul de evacuare a adormit.
Evadarea a fost coordonată cu persoane din afara închisorii cu ajutorul unui telefon mobil de contrabandă. Odată ieșiți afară, fugarii ar fi fugit cu o mașină care aștepta în apropiere, după ce și-au schimbat hainele și au primit arme.
Revolte au izbucnit miercuri în mai multe închisori după ce comisarul penitenciarelor a decis să impună noi restricții asupra deținuților, mutând peste 400 de deținuți pentru a se asigura că deținuții din Jihadul Islamic nu mai împart celulele.
În special, deținuții au dat foc la celulele din închisorile Ketziot, Ramon și Ofer.
Palestinienii din Gaza și Cisiordania au organizat marșuri de susținere a fugarilor, în timp ce Jihadul Islamic a salutat “actul eroic” al acestora și a amenințat Israelul cu represalii în cazul în care se va încerca eliminarea lor. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: