Ierusalim: Un polițist israelian a fost rănit într-un atac cu cuțitul / Teroristul, un medic palestinian în vârstă de 50 de ani, a murit (VIDEO)

Un terorist palestinian în vârstă de 50 de ani din Ierusalimul de Est, care a fost neutralizat și arestat după ce a încercat să înjunghie polițiști în Orașul Vechi vineri după-amiază, a murit, a anunțat poliția.

Într-un comunicat, poliția a precizat că a deschis focul asupra teroristului din Ierusalimul de Est care a încercat să înjunghie polițiști israelieni. Grav rănit, teroristul, un medicul palestinian, a fost transportat la spitalul Hadassa, unde a fost declarat mort, potrivit unui purtător de cuvânt al spitalului.

„La scurt timp după ora 16.00, teroristul, având asupra sa un cuțit, a ajuns la un punct de control din Orașul Vechi al Ierusalimului și a încercat să îi rănească pe polițiștii de ordine publică. Aceștia, împreună cu polițiștii de frontieră, au reacționat rapid, deschizând focul și neutralizându-l pe terorist, înainte ca acesta să-și poată duce planul la îndeplinire”, a declarat poliția.
Cuțitul atacatorului a fost găsit la fața locului.
Medicii au declarat că polițistul rănit, în vârstă de 19 ani, a suferit o rană minoră la picior.
El a fost transportat la Centrul Medical Shaare Zedek din Ierusalim pentru îngrijiri suplimentare, potrivit serviciului de ambulanță Magen David Adom.
„Salutăm acțiunea eroică. În zilele următoare, vom asista la o altă revoltă a poporului nostru pentru prizonierii și locurile sfinte. Poporul nostru palestinian nu va sta cu mâinile în sân de fiecare dată când prizonierii sunt atacați”, a reacționat Hamas.
Incidentul a avut loc pe fondul unor tensiuni sporite în Ierusalim și în Cisiordania, în urma evadării a șase prizonieri palestinieni la începutul săptămânii. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: