ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Trimisul Qatarului: Autoritatea Palestiniană se retrage din acordul de distribuire a banilor în Gaza

Autoritatea Palestiniană a renunțat la un acord de transfer al banilor din Qatar către Fâșia Gaza, de teamă că băncile ar putea fi acuzate de finanțare a terorismului, a anunțat vineri postul de televiziune Al-Aqsa TV, administrat de Hamas.

Trimisul Qatarului în Fâșia Gaza, Mohammed al-Emadi (foto), a declarat că anunțul Autorității Palestiniene a fost făcut de băncile sale din Gaza, în timp ce statul din Golf se pregătea să transfere fonduri oficialilor și familiilor sărace în zilele următoare.
Băncile se tem de sancțiuni din partea organismelor internaționale.
Al-Emadi a declarat că Qatar continuă să lucreze pentru a găsi alternative la plata fondurilor către oficialii Hamas din Fâșia Gaza.
Alocațiile Qatarului pentru funcționarii publici și familiile sărace au fost suspendate de la conflictul de 11 zile din luna mai dintre organizația teroristă Hamas, care conduce Fâșia Gaza, și Israel.
Hamas a amenințat că va relua violențele împotriva Israelului dacă banii din Qatar nu vor fi plătiți în continuare.
Conform acordului, aproximativ 100.000 de familii palestiniene din Gaza urmau să primească 100 de dolari în numerar în fiecare lună, bani distribuiți de Națiunile Unite prin intermediul băncilor din Gaza, Israelul păstrându-și dreptul de a supraveghea lista beneficiarilor eligibili. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d