Doi dintre cei șase teroriști care fugit din închisoarea Gilboa au fost prinși în localitatea israeliană Nazaret

Doi dintre prizonierii care au scăpat din închisoarea Gilboa, Yaakov Mahmoud Kadri și Muhammad Arida Qassem, au fost prinși vineri în Nazaret, în zona Jump Mountain, după cinci zile de urmărire.

Poliția a primit o informație de la un cetățean despre doi suspecți din Nazaret, care i-au cerut familiei mâncare. Cetățeanul a refuzat și a chemat poliția, care datorită desfășurării largi a forțelor în zonă, a reușit să ajungă rapid la fața locului cu elicopterul și să-i prindă pe cei doi, fără nicio opoziție din partea lor.
Armata israeliană crește nivelul de vigilență în sud, nord și în Iehuda și Shomron, temându-se că ceilalți patru prizonieri scăpați vor încerca să treacă granița.
De asemenea, armata se pregătește pentru posibilitatea de a consolida serviciul penitenciar dacă conducerea deținuților de securitate din penitenciare va ordona tulburări violente și greve.
La scurt timp după ce teroriștii au fost capturați, o rachetă a fost lansată din Fâșia Gaza spre teritoriul israelian și a fost interceptată de Cupolă de fier.
Revolte violente, care au implicat sute de palestinieni, au avut loc și la trecerea Jalama, lângă Jenin și la intrarea în orașul Beta din Shomron. Forțele militare israeliene care s-au aflat la fața locului, au folosit gaze lacrimogene și grenade de șoc pentru a alunga protestatarii.
Între timp, persoane necunoscute au tras asupra casei unui ofițer superior de poliție musulman din satul Kanna. Ofițerul este superintendentul Jamal Khachrush, care este șeful noii divizii de prevenire a criminalității.
Nu au existat victime sau daune în incident, după care poliția a desfășurat puncte de control în zonă pentru localizarea suspecților.
Teroriștii capturați sunt Yaakov Mahmoud Qadri și Muhammad Arida Qassem, care este considerat comandantul evadării.
Cei doi, care sunt afiliați organizației Jihadului Islamic, au fost transferați pentru interogatoriu și, potrivit unui înalt oficial IPS, vor fi închiși separat.
Yaakov Mahmoud Qadri, 49 de ani, din Bir al-Basha lângă Jenin, a fost condamnat la închisoare pe viață în 2006.

Yaakov Mahmoud Qadri

Muhammad Arida Qassem, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la trei condamnări pe viață și la încă douăzeci de ani pentru o serie de acte teroriste.

Muhammad Arida Qassem

El a înființat o celulă teroristă care a aruncat cocktail-uri Molotov asupra patrulelor militare israeliene din Dotan, a fost condamnat pentru achiziționarea de arme și plantarea unui dispozitiv exploziv, precum și pentru trageri cu mortiere asupra taberei Dotan, care au lovit un autobuz de transfer către Sha-Nur, în nordul Shomronului.
Qassem s-a confruntat cu soldații israelieni în 2001, a pregătit și fabricat un dispozitiv exploziv care a fost folosit într-un atac sinucigaș într-un autobuz care călătorea din Wadi Ara către Tel Aviv în acel an.
El a fost închis într-o închisoare a Autorității Palestiniene și, după eliberare, a fost angajat în coordonare între ramurile militare din Ramallah și a transferat informații de la Jenin la Ramallah.
Qassem a fost arestat din 2002 sub acuzația de apartenență și aderare la aripa militară a Jihadului Islamic și participare la activități teroriste. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: