Israel: Temându-se de mai multe tuneluri, Serviciul penitenciarelor se pregătește să evacueze aripile de securitate din închisoarea Gilboa

În urma capturării a patru dintre cei șase teroriști care au fugit luni seară printr-un tunel, dar și temându-se de existența unor tuneluri suplimentare, Shabas (Serviciul israelian al penitenciarelor) se pregătește să evacueze aripile de securitate la închisoarea Gilboa.

Gardienii închisorii și forțele speciale au fost repartizați la închisoare.
Într-o evaluare a situației efectuată de comisarul Kathy Perry cu Comandamentul Superior de la Shin Bet și de reprezentanții forțelor de securitate corespunzătoare, comisarul a instruit ca, începând de mâine, echipe speciale de inginerie, în cooperare cu armata și experți în construcții și inginerie, să verifice numeroasele închisori din întreaga țară.
Deținuții care vor fi evacuați din închisoarea Gilboa vor fi transferați în diferite închisori din sud, similar cu deținuții evadați capturați, care vor fi transferați în centrele de detenție din sud și închiși în celule separate. În această seară, aceștia vor fi aduși la tribunal pentru o audiere cu ușile închise pentru a li se prelungi detenția.
Vineri seara, la ora 22:00, doi dintre prizonieri, Yaqub Qadri și Mahmoud Arda, au fost capturați în Nazaret, după ce poliția a primit un raport de la un civil despre doi suspecți care au mâncare de la familia sa.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 5:00 dimineața. forțele israeliene i-au prins și pe teroriștii Zachary Zubeidi și Muhammad Arida, care au fost găsiți într-o parcare de camioane lângă o dumbravă de măslini din Shabali um al-Ganem, o localitate din apropiere de Nazaret.
Cei patru deținuți de securitate arestați în ultimele 24 de ore au fost transferați la Shin Bet, unde sunt interogați. Scopul acum este de a obține informații pentru a ajuta la localizarea celorlalți doi prizonieri încă în libertate. Teroriștii care nu au fost încă reținți sunt Aiam Fuad Naif Hamamji, în vârstă de 35 de ani, și Mandal Yaqub Anfatat, în vârstă de 26 de ani. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: