Iehuda / Shomron (Cisiordania): Tentativă de atac cu cuțitul la intersecția din Gush Etzion, fără răniți

Un palestinian înarmat cu un cuțit a încercat să înjunghie luni un grup de soldați israelieni la intersecția Gush Etzion din Iehuda / Shomron (Cisiordania), a anunțat armata într-un comunicat.

Teroristul s-a năpustit asupra ofițerilor strigând “Allah Akbar” și a fost neutralizat de soldați, nefiind raportate răniri de partea israeliană.
Suspectul a fost evacuat la spitalul Shaarei Tzedek din Ierusalim după ce a fost împușcat în braț, se arată în comunicat.
Tensiunile au fost ridicate în Iehuda / Shomron (Cisiordania) în ultimele zile, după ce șase prizonieri palestinieni au evadat luni din închisoarea de maximă securitate Gilboa.
Patru dintre cei șase prizonieri au fost găsiți de poliție în weekend, dar doi sunt încă în libertate, iar oficialii din domeniul securității spun că este posibil ca suspecții să fi trecut în Cisiordania.
Duminică, focuri de armă puternice au fost auzite în zona Jenin, în timp ce presa palestiniană a afirmat că bărbați înarmați au deschis focul asupra trupelor israeliene care îi căutau pe fugari în apropiere de orașul Araqah.
Între timp, o rachetă a fost lansată din Gaza spre Israel duminică seara, înainte ca un al doilea proiectil să fie lansat câteva ore mai târziu, pentru a treia noapte consecutivă.
Ambele rachete au fost interceptate de sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome. Zahal a ripostat împotriva unor ținte ale grupării islamiste Hamas, aflată la putere în Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: