Israel: Bolnavii grav de Covid nu sunt vaccinați (oficial medical)

Majoritatea celor mai grav bolnavi de Covid-19 din Israel nu sunt vaccinați, a declarat șefa serviciului de sănătate publică, dr. Sharon Alroy-Preis, în condițiile în care sâmbătă au fost raportate 10.084 de noi cazuri.

„Este important de menționat că majoritatea pacienților grav bolnavi aflați în prezent în spital nu sunt vaccinați”, a declarat Alroy-Preis într-un interviu acordat Canalului 12. În special, ea a subliniat că două treimi din cei 175 de pacienți plasați pe aparate respiratorii, nu sunt vaccinați.
Alroy-Preis a mai spus că 90% dintre cei 27 de pacienți care erau conectați la aparate de oxigenare cu membrană extracorporală (ECMO) la momentul interviului, majoritatea sub 60 de ani, nu erau vaccinați.
„Este vorba despre salvarea de vieți, nu despre câți dintre voi veți lua virusul”, a spus Alroy-Preis, adresându-se celor 850.000 de israelieni care au decis să nu se vaccineze. „Vă puneți singuri în pericol”, a adăugat ea.
Alroy-Preis a dezvăluit această tendință în aceeași zi în care Centrele americane de control al bolilor au publicat noi date care arată că persoanele nevaccinate au un risc de 11 ori mai mare de a muri din cauza virusului.
Între timp, Ministerul israelian al Sănătății a anunțat duminică că sâmbătă au fost raportate 10.084 de cazuri noi din 155.871 de teste efectuate, cu o rată de pozitivitate de 6,6%.
Sâmbătă, 697 de israelieni se aflau în stare gravă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: