ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Noul premier libanez: Cooperăm cu orice țară, cu excepția Israelului

Najib Mikati (foto), noul prim-ministru libanez s-a angajat să preia controlul uneia dintre cele mai grave crize economice din lume, afirmând că este pregătit să coopereze cu orice țară, cu excepția Israelului.

Reținându-și lacrimile, Mikati, unul dintre cei mai bogați oameni din țară, a declarat că „recunoaște durerea” mamelor libaneze care nu-și pot hrăni copiii sau nu găsesc aspirină pentru a le alina durerile, și a elevilor ai căror părinți nu-și mai permit să-i trimită la școală.
„Situația este dificilă, dar nu imposibil de gestionat dacă cooperăm”, a declarat Mikati reporterilor la palatul prezidențial, unde a fost anunțat noul guvern.
Întrebat la o conferință de presă dacă ar fi dispus să coopereze cu Siria pentru a face față crizei economice, el a declarat că guvernul „va trata cu oricine în interesul Libanului, cu excepția Israelului, bineînțeles”.
Israelul a oferit oficial ajutor umanitar Libanului în iulie, a declarat ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz.
Reamintim că Israelul și Libanul nu au relații diplomatice.
Armata israeliană și Hezbollah, sprijinită de Iran, care exercită influență asupra guvernului libanez și neagă dreptul Israelului de a exista, au purtat un război devastator în 2006. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: