Premierul israelian cere „un răspuns internațional adecvat și rapid la acțiunile grave ale Iranului”.

„Israelul ia foarte în serios situația reflectată în raportul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, publicat săptămâna aceasta, cu privire la problema nucleară iraniană”, a declarat premierul israelian Naftali Bennett.

„Acest raport dovedește că Iranul continuă să mintă lumea și să promoveze un program de dezvoltare a armelor nucleare, negându-și în același timp angajamentele internaționale. Trebuie să ne asigurăm că Iranul nu va avea niciodată capacitatea de a produce arme nucleare”, a spus el.
Premierul israelian a cerut „un răspuns internațional adecvat și rapid la acțiunile grave ale Iranului”.
„Raportul AIEA ne avertizează că a sosit momentul să acționăm și nu trebuie să continuăm să ne așteptăm în mod naiv ca Iranul să fie dispus să se schimbe prin negocieri care s-au dovedit inutile”, a adăugat el.
Potrivit lui Bennett, „numai o poziție fermă a comunității internaționale, susținută de decizii și acțiuni, poate determina o schimbare de curs a regimului de la Teheran, care și-a pierdut orice reținere”.
AIEA a denunțat marți lipsa de cooperare a Iranului, despre care agenția a spus că subminează grav misiunea sa de monitorizare a programului nuclear al Teheranului, în contextul în care negocierile pentru salvarea acordului internațional din 2015 de la Viena sunt în impas. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: