Yair Lapid propune o “nouă viziune” pentru relațiile dintre Israel și Gaza

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a prezentat duminică o “nouă viziune” pentru relațiile dintre Israel și Fâșia Gaza, afirmând că statul evreu ar trebui “să se îndrepte spre un proces economic multianual în ceea ce privește teritoriul palestinian, în schimbul securității”.

Scopul unei astfel de inițiative este de a “crea stabilitate de ambele părți ale frontierei”, a declarat acesta la conferința Institutului Universitar Reichman pentru Politici Antiteroriste.
Lapid a precizat însă că aceasta nu este “o propunere de negocieri cu Hamas”, gruparea islamistă teroristă care conduce Gaza.
“Israelul nu se adresează organizațiilor teroriste care vor să îl distrugă. Pentru statul evreu, organismul reprezentativ al palestinienilor nu este Hamas, ci Autoritatea Palestiniană”, a spus el.
“Israelul nu are nimic de oferit unei organizații teroriste și nu va slăbi Autoritatea Palestiniană, care cooperează în mod regulat cu noi”, a declarat el, adăugând că guvernul israelian “nu va renunța nici la repatrierea ostaticilor”.
Hamas încă mai reține doi israelieni – Avraham Mengistu și Hisham al-Sayed – despre care se crede că au intrat voluntar în Gaza în 2014 și 2015.
Cadavrele a doi soldați israelieni uciși în luptă, Hadar Goldin și Oron Shaul, se află, de asemenea, în mâinile grupului încă din războiul din Gaza din 2014.
“Populația din Gaza trebuie să știe că terorismul Hamas îi separă de o viață normală”, a opinat Yair Lapid, “Hamas vă conduce spre ruină. Este timpul ca locuitorii din Gaza să pună presiune asupra Hamas, ei știu ce au de pierdut în ghearele terorismului și ce au de câștigat dacă îi pun capăt”, a subliniat ministrul israelian. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: