Israel/Egipt: „Am pus bazele unei relații profunde pentru viitor” (Bennett)

Premierul israelian Naftali Bennett a declarat că a avut „o întâlnire importantă și foarte bună” cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi la Sharm el-Sheikh, în timpul căreia cei doi bărbați „au pus bazele unor legături profunde pentru viitor”.

Naftali Bennett este primul șef de guvern israelian care vizitează Egiptul în mai bine de 10 ani.

Potrivit unei declarații emise de biroul primului ministru, cei doi lideri „au discutat o gamă largă de probleme, inclusiv modalități de aprofundare și consolidare a cooperării dintre țări, cu accent pe extinderea domeniului de aplicare a comerțului reciproc, precum și o gamă largă de probleme regionale și internaționale”.

Premierul Bennett i-a mulțumit lui Sissi pentru „rolul important al Egiptului în regiune”, menționând că, după mai bine de patru decenii, acordul de pace dintre Israel și Egipt „continuă să servească drept piatră de temelie a securității și stabilității în Orientul Mijlociu”, se arată în comunicat.

Cei doi bărbați au discutat despre „eforturile de relansare a procesului de pace” dintre israelieni și palestinieni, care este în impas din 2014, a precizat purtătorul de cuvânt al președinției egiptene.

Cotidianul Al-Arabiya a relatat că Sissi intenționează să se ofere să găzduiască o conferință internațională de pace în cadrul reuniunii, dar nicio declarație oficială nu a confirmat propunerea.

În timp ce Sissi a recunoscut că armata sa a avut cea mai „strânsă” cooperare cu Israelul din istoria lor împotriva teroriștilor din estul peninsulei egiptene Sinai, problema securității a fost din nou, luni, pe ordinea de zi.

(Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: