Ministrul israelian al Apărării: “Armata nu are nicio intenție de a face rău palestinienilor în timpul vânătorii fugarilor”

Benny Gantz, ministrul israelian al Apărării, a avertizat marți grupările teroriste palestiniene să nu atace Israelul în timpul sărbătorii Yom Kippur (Ziua Ispășirii), în timpul unei vizite în Cisiordania pentru a se întâlni cu șeful Statului Major al armatei, Aviv Kochavi, și cu alți ofițeri implicați în căutarea a doi teroriști palestinieni care au evadat din închisoare săptămâna trecută.

“Forțele de securitate sunt desfășurate și pregătite să apere cetățenii Israelului împotriva oricărei amenințări. Dacă organizațiile teroriste vor încerca să-și ridice capul, vom avea grijă să le doborâm. Acest lucru este valabil atât pentru Cisiordania, cât și pentru Fâșia Gaza”, a spus el.
Israelul se confruntă cu o recrudescență a violențelor dinspre Fâșia Gaza, cu cinci rachete lansate din teritoriu în ultima săptămână.
Luni, un atac cu armă albă la Ierusalim s-a soldat cu doi răniți moderați, în timp ce un altul a fost dejucat în Cisiordania.
Ministrul Apărării a declarat că, deși armata lucrează pentru a-i găsi pe fugari și pentru a-i proteja pe civilii israelieni, nu intenționează să se impună în mod nejustificat asupra populației palestiniene din Cisiordania.
“Israelul nu intenționează să interfereze cu rutina zilnică a palestinienilor și suntem gata să facem concesii economice și umanitare, precum și să consolidăm coordonarea cu Autoritatea Palestiniană”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: