ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Talibanii: Vrem legături cu SUA și cu restul lumii – dar nu cu Israelul

Talibanii caută o legitimitate și o recunoaștere mai largă din partea comunității internaționale, dar nu vor căuta să normalizeze relațiile cu Israelul.

Suhail Shaheen (foto), purtătorul de cuvânt al mișcării care a preluat controlul Afganistanului luna trecută, a declarat pentru Sputnik News că țara sa este pregătită să colaboreze cu Statele Unite și cu alte țări pentru a reconstrui pământul asiatic.

„Da, bineînțeles, într-un nou capitol, dacă America dorește să aibă o relație cu noi, ceea ce ar putea fi în interesul ambelor țări și al ambelor popoare, și dacă vor să participe la reconstrucția Afganistanului, sunt bineveniți”, a declarat Shaheen pentru agenția de știri guvernamentală rusă.
„Bineînțeles, nu vom avea nicio relație cu Israelul. Vrem să avem relații cu alte țări; Israelul nu se numără printre aceste țări”.

Shaheen a acordat luna trecută un interviu unui post de televiziune de stat israelian, în timp ce talibanii preluau controlul țării, iar administrația Biden punea capăt prezenței militare americane de 20 de ani în Afganistan. Shaheen a declarat ulterior că nu și-a dat seama că vorbea cu un jurnalist israelian.

Ultima dată când talibanii au condus Afganistanul, între 1996 și 2001, aceștia erau cunoscuți pentru faptul că respingeau influența și asistența străină.

(Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: