ISRAEL

Israelul se pregătește să oprească orice activitate în ajun de Yom Kippur

Yom Kippur, Ziua Ispășirii, considerată în mod tradițional cea mai sfântă sărbătoare în iudaism și marcată printr-un post de 25 de ore, începe în această seară de miercuri.

Fixat în a zecea zi a primei luni a anului calendaristic evreiesc, Yom Kippur este respectat printr-o încetare completă a activității.
În Israel, această întrerupere se traduce printr-o închidere aproape totală a țării. Toate afacerile sunt închise, drumurile sunt complet pustii, iar bicicliștii și pietonii profită de această ocazie unică.
Pentru milioanele de evrei din întreaga țară care vor sărbători această zi de ispășire a păcatelor, postul va începe puțin după ora 18.00, iar slujbele de rugăciune vor fi numeroase.
Pe marginea epidemiei de coronavirus, sinagogile vor fi obligate să primească doar credincioși cu pașaport verde – un program complet de vaccinare sau un certificat de vindecare de boală – în cazul adunărilor de peste 50 de persoane.
Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a recomandat ca rugăciunile să fie ținute în spații deschise.
În urma ultimelor atacuri teroriste din ultimele zile, în special în capitală, unde două persoane au fost rănite, serviciile de securitate și-au mărit efectivele.
Peste zece mii de ofițeri de poliție și polițiști de frontieră vor fi desfășurați în întreaga țară pentru sărbătorile de Yom Kippur și Sukkot, începând de luni.
“Poliția de frontieră este în alertă specială pe teren pentru orice scenariu care ar putea apărea”, a declarat un oficial pentru WallaNews, adăugând că forțele ar putea fi, de asemenea, “elicopterizate” dacă este necesar. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d