Premierul israelian: În ajunul lui Yom Kippur, știu că mulți oameni sunt supărați pe mine

În ajun de Yom Kippur, premierul israelian Naftali Bennett a declarat într-un prim interviu acordat agenției de știri Walla că de când a preluat funcția știe că mulți cetățeni, de dreapta și de stânga, sunt plini de furie față de el personal și de guvernul în fruntea căruia stă el, dar el stă în spatele deciziilor sale.

„Sper și le cer să vină cu o minte deschisă și să mă judece pe mine și guvernul în conformitate cu acțiunile noastre actuale”, a spus Bennett.
În interviu premierul s-a referit la tensiunea cu Hamas în Fâșia Gaza după întâlnirea cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, Bennett și-a cerut scuze părinților unui luptător de frontieră ucis la frontiera Barel Hadaria Shmueli, a atacat oponenții vaccinurilor împotriva Coronei și a spus că relațiile cu Iordania înainte de mandatul său nu au fost bune și au afectat interesul israelian.

Premierul a apreciat politica pe care o conduce în lupta împotriva Coronei și a spus că majoritatea covârșitoare a celor morți și grav bolnavi „sunt oameni care au ales să nu se vaccineze”.
El a spus că șase milioane de cetățeni au fost vaccinați de două ori și trei milioane dintre ei au primit deja a treia doză.

„Oricine nu a fost vaccinat pentru a treia oară crede că este protejat – dar nu este”, a spus el.
„100% dintre cei spitalizați în stare critică cu vârsta sub 40 de ani nu sunt vaccinați cu cele trei vaccinuri. Este incredibil”, a continuat el.
Bennett s-a adresat oponenților vaccinurilor și a spus: „Este sfâșietor. Discutăm cu tineri care se luptă cu o boală foarte gravă. Nu este necesar. Nu credeți în fake news, ele ucid”.

„Barel Hadaria Shmueli nu a fost ucis, a căzut în luptă”

Bennett a fost întrebat despre mesajul pe care îl transmitea rezidenților din Fâșia Gaza.
El a enumerat interesele celor trei direcții principale ale Israelului în conformitate cu metoda sa și a spus: Prima este să încetezi complet să tragi rachete și baloane din Gaza. A doilea – ceea ce s-a întâmplat în Liban în ultimii ani și a treia – să-i aducem pe băieți (prizonieri și decedați) acasă”.
El s-a referit la un incident în care luptătorul poliției de frontieră Barel Hadaria Shmueli a fost ucis de un terorist Hamas la granița cu Gaza și și-a cerut scuze familiei sale.

”În primul rând, este important să spunem clar: Barel nu a fost ucis. A căzut în luptă în timp ce lupta ca luptător de la Patrula de Frontieră, în timp ce păzea granița. Un tânăr cu adevărat special, întregul popor a cunoscut figura unui luptător sionist care-și iubea țara, se afla într-o școală pregătitoare pre-militară, dar mai ales era un luptător și nu ceea ce încearcă să descrie partidele politice externe”.
„Spun familiei sale că accept toate criticile pe deplin, nu am critici pentru cel care și-a pierdut fiul. Îmi cer scuze părinților, este un lucru teribil să pierzi un copil. De la 18 ani am luptat ca soldat la granița libaneză împotriva Hezbollah, am fost acolo, am pierdut prieteni și pe cel mai bun prieten. Acesta este un lucru teribil și nu am nimic decât să întăresc familiile îndoliate, soldații și comandanții lor”, a continuat el.

A existat o deconectare completă cu Iordania, vom restabili relațiile

Primul ministru a fost întrebat despre contradicția dintre declarațiile politice din trecut în care a anunțat că nu va sta în guvern împreună cu cei care astăzi sunt partenerii săi.
„Când te afli în această cameră și greutatea funcției de primul ministru este asupra ta, îți dai seama că acesta este cel mai important rol din lume. Responsabilitatea pentru însăși existența statului evreu în statul Israel, prosperitatea, succesul copiilor noștri, este ceea ce-ți conduce acțiunile. Vii curat, net ceea ce este potrivit pentru Israel și nu simți cum vei arăta sau cum vei mai popular sau mai puțin”, a spus el.
Întrebat despre decalajul dintre el și partenerii săi în soluționarea conflictului israeliano-palestinian, el a spus că „se opune unui stat palestinian. Înființarea unui stat palestinian în Iehuda și Shomron este pur și simplu un dezastru, aducând rachete și tuneluri la Kfar Saba și Tel Aviv. „Există controverse și asta este bine „, a spus el.
„Spun lucrurile așa cum sunt, chiar și președintelui Statelor Unite. Ești bine primit când ești sincer. Un exemplu clasic, în ultimii ani, noi, în statul Israel, suntem aproape complet separați de Iordania din motive politice meschine. Israelul a plătit un preț mare, am pierdut Nahariya și Tzofar. Stau cu regele Iordaniei, acest lucru este doar în interesul israelian. Steagul israelian flutură, acesta este interesul. Relațiile cu Iordania nu au fost bune, le vom restabili”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: