În timpul Yom Kippur: Germania a arestat 4 suspecți care au planificat un atac asupra unei sinagogi

Oficialii de securitate din Germania au arestat astăzi (joi) patru persoane, una dintre ele un băiat sirian în vârstă de 16 ani, sub suspiciunea că au complotat să atace o sinagogă din orașul vestic Hagen în timpul Yom Kippur.

Aceasta, la doi ani după un atac terorist în apropierea unei sinagogi din orașul Ella în timpul sărbătorii.
În urma arestărilor, evenimentele care trebuiau să aibă loc la sinagoga din Hagen au fost anulate.
Poliția, care a blocat accesul la sinagoga orașului, a declarat că este în contact strâns cu comunitatea evreiască.
Ministrul de interne din Renania de Nord-Westfalia, a declarat că autoritățile au primit „informații foarte concrete și serioase” despre un posibil atac din Yom Kippur.
El a spus că informația avertiza despre un atac terorist islamist și includea data posibilă a executării acestuia și persoana din spatele acestuia.
Conform lui, câinii polițiștilor nu au localizat obiecte periculoase în sau în apropierea sinagogii.
Joi dimineață, băiatul sirian a fost arestat, pe lângă alți trei care au fost arestați într-un raid asupra unui alt apartament.
Ministrul de interne a declarat că autoritățile investighează dacă sunt implicate în planificarea atacului.
Ela spus că percheziția continuă în întregul bazin, dar nu a oferit mai multe detalii și nu a spus de unde provin informațiile.
Potrivit publicației ”Badr Spiegel”, un serviciu de informații străin a avertizat forțele de securitate germane cu privire la atacul planificat.
După ce băiatul suspect a spus unei alte persoane într-o conversație pe o rețea socială că intenționează să planteze un dispozitiv exploziv într-o sinagogă, oficialii de securitate au ajuns la el acasă, unde locuiește împreună cu tatăl său, și l-au arestat.
Ministrul german al Justiției, Christine Lambrecht, a condamnat cu tărie atacul care a fost zădărnicit la Haga.
„Este insuportabil faptul că evreii sunt din nou expuși unei amenințări atât de teribile și că nu pot sărbători împreună începutul sfintei lor sărbători, Yom Kippur, împreună”, a spus ea.
În urmă cu doi ani, un activist de extremă dreapta a atacat o sinagogă din orașul estic Ella, într-unul dintre cele mai grave atacuri antisemite din Germania de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.
Atacatorul a încercat fără succes să pătrundă în sinagoga unde erau 52 de credincioși.
Apoi, el a împușcat un trecător în vârstă de 40 de ani și un bărbat de 20 de ani în afara unui stand de kebab din apropiere, din cauza faptului că era imigrant.
El a publicat un manifest antisemit înainte de atac și a transmis în direct ceea ce se întâmpla pe o platformă populară de jocuri. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: