Industria diamantelor din Israel continuă să crească în 2021

Industria diamantelor din Israel continuă să înregistreze creșteri semnificative în toate cele patru categorii comerciale principale în primele două trimestre ale anului, a declarat Ministerul israelian al Economiei și Industriei.

Importurile nete de diamante brute în Israel au crescut cu 165% în 2020, până la aproximativ 1,39 miliarde de dolari, în timp ce exporturile au crescut cu 177%, până la 1,16 miliarde de dolari.
Importurile nete de diamante tăiate au crescut cu 136%, ajungând la 1,88 miliarde de dolari, în timp ce exporturile nete de diamante tăiate au crescut cu 71%, ajungând la 2,37 miliarde de dolari.
În ultima lună, exporturile de diamante brute către Emiratele Arabe Unite (EAU) au totalizat aproximativ 11,5 milioane de dolari, reprezentând aproximativ 9,5% din totalul exporturilor de diamante brute ale Israelului în luna august.
Diamante brute în valoare de aproximativ 17 milioane de dolari au fost importate din EAU, reprezentând aproximativ 7% din totalul diamantelor brute importate în Israel în luna august.
„Luna august a continuat șirul de luni excelente care au trecut în ultimul an în industria israeliană a diamantelor”, a declarat Ofir Gur, director al Administrației Diamantelor, Pietrelor Prețioase și Bijuteriilor și supervizor al diamantelor din cadrul Ministerului Economiei și Industriei.
„Industria israeliană beneficiază de revenirea industriei globale a diamantelor și există motive întemeiate să credem că tendința va continua cel puțin până la sfârșitul anului”, a relatat Jerusalem Post. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: