Israelul și Europa vor crea o bază de date comună privind persoanele vaccinate

Ministerul israelian al Sănătății negociază cu Uniunea Europeană pentru a crea o bază de date unificată a cetățenilor vaccinați.

Conform acordului, care va fi semnat în curând, țările UE și Israelul vor face automat schimb de informații privind vaccinările, ceea ce înseamnă că nu vor mai fi necesare teste serologice pentru a confirma autenticitatea documentelor de vaccinare sau transferurile COVID-19 atunci când turiștii intră în Israel și israelienii intră în țările UE.
Schimbul se va face cu unele dintre statele americane, printre care New York, Pennsylvania și altele.
Reprezentantul Ministerului israelian al Sănătății, Ilana Hans, a anunțat acest lucru în cadrul unei reuniuni a Comitetului Legislativ al Knessetului. „Sper că acordul va fi semnat în următoarele săptămâni. Informațiile vor fi scrise într-un cod QR și nu va fi nevoie de o analiză serologică, care este necesară în unele țări”, a declarat Ilana Hans.
Comisia s-a reunit pentru a discuta prelungirea duratei „listei roșii” a țărilor, care sunt eliberate din Israel doar cu permisiunea comisiei speciale.
Membrii comisiei au adresat întrebări Ministerului Sănătății. Mai mulți membri, inclusiv șeful comisiei, Gilad Kariv, au avut îndoieli cu privire la compatibilitatea acordului cu păstrarea secretelor medicale, inclusiv a vaccinărilor.
În timp ce anterior schimbul de informații privind vaccinările era anonim, în acest caz sunt transferate și date cu caracter personal.
Avocatul Ministerului Sănătății a răspuns că întreaga bază de date nu cade în mâini greșite și că „orice pasager care dorește să furnizeze informații atunci când este vaccinat va putea face acest lucru”. Într-adevăr, prin prezentarea unui „pașaport verde” la intrarea într-o țară, un pasager împărtășește în mod natural informațiile sale medicale cu o țară străină. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: