ISRAELLUMEA DE AZI

Premierul israelian se va adresa Adunării Generale a ONU

Primul ministru israelian Naftali Bennett va lua cuvântul la sesiunea de deschidere a Adunării Generale a ONU pe 27 septembrie, a confirmat biroul premierului.

Vestea a fost anunțată într-un mesaj adresat serviciilor de presă israeliene pentru ca acestea să poată începe pregătirea logisticii.
Se așteaptă ca Bennett să discute probleme de securitate regională, inclusiv amenințarea iraniană și conflictul israeliano-palestinian.
Deschiderea anuală a Adunării Generale cuprinde discursuri ale liderilor mondiali.
Însă, din cauza pandemiei COVID-19, la deschiderea de anul trecut a fost o prezență redusă, iar liderii s-au adresat ONU prin legătură video.
O listă provizorie a vorbitorilor pe care oficialii ONU au furnizat-o reporterilor a indicat că liderii Israelului, SUA, Braziliei, Marii Britanii, Canadei, Indiei, Irlandei, Italiei, Japoniei, Mexicului, Pakistanului, Turciei și Venezuelei, printre alții, intenționează să se adreseze personal la ONU.
Oficialii au subliniat că lista ar putea fi modificată până în ultimul moment.
Washington Post a relatat că Biden va folosi această ocazie pentru a cere organizarea unui summit internațional pentru a aborda problema COVID-19.
Președintele iranian Ebrahim Raisi va trimite o înregistrare video preînregistrată, deși se așteaptă ca ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian să fie prezent, potrivit New York Times.
Întrebat despre diplomația virtuală în timpul pandemiei, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat: “Sper că, cu sprijinul tehnologiei, vom putea minimiza dimensiunea negativă a unei Adunări Generale care nu se face în prezența delegațiilor complete din întreaga lume”.
Guterres, care a fost ales pentru un al doilea mandat de cinci ani în funcția de secretar general, a adăugat: “Prezența tuturor, aici, împreună, în timpul unei perioade semnificative, este un instrument foarte important pe care nimic nu îl poate înlocui.” (Anima News)

Lasă un răspuns

%d