Israel: Motociclete-ambulanță furate, una recuperată într-un oraș palestinian

Două motociclete-ambulanță (ambuciclete) ale organizației medicale israeliene United Hatzalah au fost furate din două cartiere diferite din Ierusalim, iar o a treia tentativă de furt a avut loc în Tel Aviv în prima zi de Sukkot.

Una dintre ambucicicletele furate a fost recuperată printr-un efort comun al organizației, al armatei și al poliției israeliene, după ce a fost urmărită până în orașul Ad-Dhahiriya (Dahariya) din cadrul Autorității Palestiniene, la sud de Hebron. Cel de-al doilea vehicul nu a fost încă recuperat.
La Tel Aviv, hoții au încercat să fure una dintre ambucicletele organizației, dar au fost descurajați de sistemul de securitate internă, care utilizează tehnologie avansată, și de protocoalele instituite de organizație pentru a proteja vehiculele.
„Acestea au fost a treia, a patra și a cincea tentativă din această săptămână de a fura ambuciciclete United Hatzalah”, a declarat Eli Beer, președintele și fondatorul United Hatzalah.
„Din nefericire, acest lucru a devenit un fel de plagă care afectează munca voluntarilor noștri care se bazează pe aceste vehicule pentru a răspunde la urgențe medicale și a salva vieți”, a subliniat Beer.
Conform lui: „Acestea sunt primele două încercări din ultima vreme care au avut succes și, în ambele cazuri, au fost ocolite protocoalele instituite de organizație, lucru pe care hoții nu au reușit să îl facă în celelalte trei cazuri, inclusiv astăzi, la Tel Aviv. Datorită parteneriatului nostru cu Ituran și colaborării noastre cu armata și cu poliția, care au reacționat rapid și eficient la această situație, am reușit să recuperăm unul dintre ambutelii și vom lucra neobosit până când îl vom recupera și pe al doilea.”
„Este cel mai groaznic sentiment să te trezești și să ieși afară și, în loc să vezi ambucicleta legată cu lanț și parcată unde este în mod normal, să vezi pur și simplu un lanț tăiat și nicio ambucicletă”, a declarat Beer.
„Nu am putut să răspund la nicio urgență medicală în timpul sărbătorilor din această cauză și au fost destul de multe în cartierul meu”, a declarat Avraham, paramedic voluntar al United Hatzalah a cărui ambucicletă a fost furată. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: