Poliția israeliană l-a arestat pe șeful „mafiei rusești”

Poliția israeliană a arestat un personaj de rang înalt din „mafia rusă”, după ce un confident al șefului a devenit informator. Organizația criminală a lui Michael Tansky a fost descrisă de poliție ca fiind una dintre cele mai influente din Israel.

Un comunicat al poliției a precizat că operațiunea împotriva lui Tansky a durat trei luni și a fost posibilă atunci când cineva din cercul său intim a devenit informator.
Acest informator l-a incriminat pe Tansky, în vârstă de 38 de ani, și pe asociații săi cu privire la activitățile organizației criminale din Ashdod, Ramle și o serie de sate beduine din sudul Israelului.
„Michael Tansky este unul dintre cei mai periculoși și violenți infractori din Israel, care a fondat o mafie rusă… și a fost implicat în infracțiuni grave de extorcare și trafic de droguri în valoare de milioane de shekeli”, a declarat un ofițer de poliție de rang înalt pentru Channel 12.
„Tansky nu știa că omul cel mai apropiat de el era agentul nostru sub acoperire care lucra cu noi și ne transmitea informații 24 de ore pe zi despre ce se întâmplă în organizația sa… Era mulțumit și arogant și nu înțelegea că noi știam totul”, a adăugat ofițerul.
Poliția i-a oferit informatorului, al cărui nume de cod era Nikita, o cale de ieșire din viața sa infracțională în schimbul ajutorului pentru a-l prinde pe Tansky.
Raidurile poliției la locuințele lui Tansky și ale asociaților săi au scos la iveală arme ilegale și cantități mari de droguri.
Channel 12 a relatat că Tansky a încercat să preia controlul asupra orașelor Ashkelon și Ashdod, răspândind frica prin aruncarea de grenade și deschiderea focului asupra caselor rivalilor și extorcând afaceri și locuitori pentru milioane de shekeli.
Se spune, de asemenea, că a răpit o tânără femeie înrudită cu unul dintre asociații săi și a reținut-o pentru o răscumpărare de 500.000 de șekeli.
Tansky, împreună cu 16 membri ai organizației sale au fost aduși în fața Tribunalului din Ashkelon. Instanța a prelungit cu nouă zile arestul preventiv în cazul său. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: