La Washington, un fost primar al Ierusalimului face lobby împotriva redeschiderii consulatului palestinian

Deputatul Likud și fostul primar al Ierusalimului, Nir Barkat, s-a aflat la Washington cu scopul de a face lobby pe lângă parlamentarii americani, atât democrați, cât și republicani, împotriva redeschiderii misiunii diplomatice palestiniene din Ierusalim, pe care președintele american Donald Trump a închis-o în 2019.

„Împărtășesc cu ei profunda mea îngrijorare cu privire la intenția administrației de a deschide un consulat”, a declarat Barkat pentru The Times of Israel.
„Sunt aici pentru a explica de ce aceasta este o mare greșeală”, a spus el, subliniind că este „unul dintre cele mai mari pericole” pentru statul evreu.
Administrația Biden și-a anunțat intenția de a redeschide consulatul pentru palestinienii din Cisiordania și Ierusalimul de Est, care a servit ca misiune de facto a SUA pentru palestinieni.
Când administrația Trump a mutat ambasada SUA la Ierusalim, misiunea a fost integrată în ambasadă ca unitate de afaceri palestiniene, ceea ce a fost considerat de palestinieni ca o lovitură dată poziției lor diplomatice.
„Redeschiderea consulatului ar semnala legitimitatea SUA față de revendicarea palestiniană a Ierusalimului de Est, pe care ei îl consideră capitala viitorului lor stat”, a declarat Nir Barkat.
„Ei vor să împartă orașul Ierusalim, nu este ceva ce acceptăm”, a avertizat el, referindu-se la palestinieni.
Președintele american Joe Biden și-a reafirmat intenția de a redeschide consulatul atunci când s-a întâlnit cu premierul Naftali Bennett în august.
De asemenea, Bennett se opune public redeschiderii ambasadei și împărțirii Ierusalimului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: