ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Mahmoud Abbas la ONU: „Acordăm Israelului un an pentru a se retrage din teritoriile palestiniene”

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a amenințat statul evreu vineri seară, în cadrul Adunării Generale a ONU, dând „un an pentru ca Ierusalimul să se retragă din teritoriile palestiniene”.

„În caz contrar, nu ne vom angaja să recunoaștem Israelul și ne vom adresa Curții Internaționale de Justiție de la Haga”, a spus el.
Mahmoud Abbas a adăugat că actualul guvern israelian, ca și predecesorul său, „evită orice aranjament” și „oferă doar planuri economice și de securitate”, despre care a spus că sunt „planuri deșarte care nu vor aduce stabilitate pentru nimeni”.
„Actualul și fostul prim-ministru al Israelului au acționat pentru a abandona ideea de două state pentru două popoare. Israelul aderă la un regim de ocupație și control militar asupra palestinienilor, prezentând în același timp planuri false de dezvoltare economică și de securitate”, a continuat el.
În timpul discursului său, bbas a cerut comunității internaționale să facă presiuni asupra Israelului pentru a permite locuitorilor din Ierusalimul de Est să voteze la alegerile parlamentare, care au fost amânate pe termen nelimitat sub acest pretext.
„Nu oprimați poporul palestinian și nu-i negați drepturile. Poporul palestinian va continua să lupte pentru a pune capăt ocupației. Acesta este pământul nostru, acesta este Ierusalimul nostru și îl vom apăra până când ocupantul va pleca, pentru că viitorul ne aparține”, a conchis Abbas, adresându-se liderilor israelieni. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: