Lideri importanți ai comunității irakiene fac apel la normalizare cu Israelul

Peste 300 de irakieni, inclusiv lideri tribali, au participat la o conferință în Kurdistanul autonom organizată de un think-tank american care a cerut o normalizare a relațiilor dintre Bagdad și Israel, au declarat organizatorii.

Peste 300 de irakieni din Bagdad, Mosul, Al-Anbar, Babel, Salahuddin și Diyala au cerut ca Irakul să normalizeze relațiile cu Israelul prin intermediul Acordurilor Abraham, a relatat presa israeliană.
Potrivit Ynet News, liderii comunităților sunnite și șiite au cerut ca Irakul să adere la Acordurile Abraham și să stabilească relații diplomatice cu Israelul.
Canalul 12 israelian a relatat că șeful celui mai mare trib arab din Orientul Mijlociu și foști generali din armata irakiană au cerut normalizarea relațiilor cu Israelul.
Potrivit televiziunii israeliene, Hemi Peres, fiul regretatului președinte și prim-ministru israelian Shimon Peres, a participat la conferința de presă în timpul căreia liderii irakieni au cerut normalizarea legăturilor.
În timpul conferinței, care a fost securizată de forțele kurde și salutată de Emiratele Arabe Unite (EAU), Peres a vorbit în ebraică despre nevoia de pace.
Ministrul israelian de externe Yair Lapid a declarat că evenimentul: „Inspiră speranță pentru locuri la care nu ne-am gândit până acum”.
El a afirmat, de asemenea, că: „Noi și Irakul împărtășim o istorie comună și rădăcini comune în comunitatea evreiască și, ori de câte ori cineva ne va întinde mâna, vom face tot posibilul pentru a o întoarce”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: