România: Noi restricţii aplicate în București, după creşterea alarmantă a infecțiilor cu virusul Corona

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat duminică o serie de noi restricţii care vor fi impuse în capitala României începând de luni, de la ora 0.00, după ce incidenţa cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie.

Astfel, în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activitatea în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness este permisă fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.
Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Conform deciziei CMBSU, STB va monitoriza permanent gradul de încărcare a mijloacelor de transport, în scopul diminuării aglomeraţiei din vehicule şi staţii, mai ales la orele de vârf. Se va respecta circuitul de urcare/coborâre în mijloacele de transport, după cum urmează: în autobuze şi troleibuze, accesul pasagerilor se va efectua prin uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi, iar în tramvaie, accesul pasagerilor se va efectua prin uşa din mijloc, iar coborârea pe celelalte uşi.
STB va informa călătorii cu privire la obligativitatea purtării corecte a măştii de protecţie şi a evitării consumului de produse alimentare în mijloacele de transport în comun.
Totodată, Metrorex va informa şi îndruma publicul călător prin instalaţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi îl va informa asupra obligativităţii de a păstra distanţarea fizică şi de a purta corect masca de protecţie.
Măsurile sunt dispuse pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcţie de rata de incidenţă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: