Acordurile Abraham: „Credem în această relație”, a declarat Bennett miniștrilor de externe din EAU și Bahrain

Premierul israelian Naftali Bennett, care se află la New York pentru primul său discurs de luni la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, i-a primit la hotelul său pe ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Emiratele Arabe Unite și pe șeful diplomației din Bahrain.

„În primul rând, vreau să vă spun că m-am întâlnit cu regele Iordaniei și cu președintele Egiptului, iar aceștia sunt, desigur, încântați de relația care se creează între țările noastre și vreau să vă asigur de continuitatea lor”, a spus el.
„Credem în această relație și suntem hotărâți să o extindem cât mai mult posibil”, a asigurat ministrul Emiratelor Arabe Unite, Khalifa al-Marar, precum și Abdellatif al-Zayani, care a făcut apel la „a lucra împreună pentru a transmite acest mesaj”.
„Am crezut că este important să ne întâlnim la prima aniversare a Acordurilor Abraham”, a declarat Bennett, „care din punctul nostru de vedere este foarte important.
Khalifa al-Marar a remarcat „viteza” cu care s-au dezvoltat relațiile dintre EAU și Israel, subliniind că, de la semnarea acordurilor, au fost efectuate tranzacții în valoare de aproape 700 de milioane de dolari.
„Într-o perioadă scurtă de timp, în decurs de un an, am finalizat multe proiecte”, a spus el, descriind progresul ca fiind „incredibil”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: