Premierul israelian: Am abordat problema prizonierilor israelieni deținuți de Hamas cu secretarul general al ONU

În timpul unui briefing cu reporterii după discursul său de la Adunarea Generală a ONU, premierul israelian Naftali Bennett a răspuns la o întrebare dacă lucrează serios pentru a asigura întoarcerea soldaților Hadar Goldin și Oron Shaul, ale căror trupuri sunt deținute de organizația teroristă Hamas din 2014.

Bennett a respins mai întâi afirmația potrivit căreia persoana responsabilă cu problema prizonierilor și a persoanelor dispărute, Yaron Blum, “primește bani pe gratis și nu face nimic pentru soldați”, așa cum susțin asociații lui Hadar Goldin.
Bennett a declarat că Blum lucrează din greu pentru a-i aduce înapoi pe Goldin și Shaul, precum și pe Avera Mengistu și Hisham al-Sayed, doi civili israelieni care sunt, de asemenea, deținuți de Hamas în Gaza.
Bennett a spus că a subliniat problema prizonierilor în cadrul întâlnirii sale cu secretarul general al ONU.
“I-am spus că Hadar Goldin a fost răpit în timpul începerii focului inițiată de ONU și, prin urmare, îi revine sarcina ca secretar general al organizației să facă tot posibilul pentru a-i întoarce pe soldați”.
El a vorbit despre civili și a menționat că, captivitatea lor constituie un abuz umanitar din partea organizațiilor teroriste din Gaza.
Bennett a subliniat că Hamas cere eliberarea a sute de teroriști cu mâinile pătate de sânge – “o mișcare căreia mă opun, așa cum m-am opus și în trecut.”.
El nu a răspuns la întrebarea de ce Israelul nu folosește pârghiile suplimentare pe care le are pentru a aduce Hamas la un acord și a remarcat doar că problema nu a fost scoasă de pe ordinea de zi și este adusă în discuție în diversele forumuri din cadrul instituției de apărare cu fiecare ocazie. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: