Președintele israelian va vizita Ucraina luna viitoare pentru a comemora 80 de ani de la masacrul de la Babi Yar

Președintele israelian Isaac Herzog se va deplasa în Ucraina pe 5 octombrie pentru comemorarea a 80 de ani de la masacrul de la Babi Yar, unde au fost uciși peste 33.000 de evrei.

Aceasta este prima sa vizită de stat în Ucraina în calitate de președinte, la invitația președintelui Volodymyr Zelensky.
În timpul vizitei sale, Isaac Herzog va participa la o ceremonie oficială internațională și la inaugurarea Centrului Memorial al Holocaustului Babi Yar din Kiev, alături de președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și de președintele german Frank-Walter Steinmeier.
“Este imperativ să continuăm să vorbim despre acest eveniment oribil și să învățăm din el.
Centrul Holocaustului de la Babi Yar este un loc important pentru comemorarea acestei amintiri dureroase.
Singura modalitate de a construi un prezent și un viitor în care atrocitățile și crimele împotriva umanității nu pot fi repetate este de a studia trecutul, inclusiv Holocaustul și persecuția poporului evreu.
Salut invitația președintelui Zelensky și angajamentul său în lupta împotriva antisemitismului”, a declarat președintele Herzog.
La sosire, va depune o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut din Kiev, apoi va merge la o recepție oficială la palatul prezidențial, unde va fi întâmpinat de o gardă de onoare.
El se va întâlni apoi cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, iar cei doi bărbați vor face declarații comune în fața presei.
Seara, președintele Zelensky îl va găzdui pe președintele Herzog la un dineu de stat.
Centrul Memorial al Holocaustului de la Babi Yar este încă în construcție pentru a imortaliza istoria celor 2,5 milioane de evrei din Europa de Est, dintre care 1,5 milioane numai în Ucraina, care au fost uciși și îngropați în gropi comune.
În cursul anului trecut, au fost ridicate mai multe monumente comemorative la locul masacrului, ca parte a creării unui complex inovator și extins în regiunea Babi Yar. (Anima News)

Lasă un răspuns