ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Consilierul de securitate al lui Joe Biden vizitează Egiptul în urma tensiunilor dintre Israel și Hamas

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, se deplasează miercuri la Cairo pentru discuții cu oficiali guvernamentali egipteni, în marja tensiunilor sporite dintre Israel și gruparea islamistă Hamas, care conduce Fâșia Gaza.

Administrația Biden se așteaptă ca Egiptul, care a mediat mult timp între Israel și Hamas, să o ajute să mențină stabilitatea în regiune, îndemnându-l în același timp pe președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi să înceteze represiunea împotriva disidenței din interiorul țării.
„Jake Sullivan va discuta despre rolul Egiptului în promovarea securității și prosperității pentru israelieni și palestinieni, în urma vizitei premierului israelian Naftali Bennett în Egipt la începutul acestei luni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională, Emily Horne.
În timp ce tensiunile s-au atenuat în ultimele săptămâni la gardul de securitate care separă statul evreu de Gaza, săptămâna trecută a izbucnit una dintre cele mai mortale confruntări din Cisiordania din ultimii ani, în care cinci membri Hamas au fost uciși și doi soldați israelieni au fost grav răniți.
De asemenea, Sullivan va continua discuțiile din Egipt cu o întâlnire cu omologul său israelian, Eyal Hulata, săptămâna viitoare la Washington, a precizat acesta.
În timpul vizitei lui Hulata, „va avea loc, de asemenea, o reuniune a Grupului consultativ strategic SUA-Israel”, a precizat Horne, care se va concentra în mare parte pe „coordonarea eforturilor între Washington și Ierusalim pentru a contracara Iranul și programul său nuclear”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: