New York: Naftali Bennett s-a întâlnit cu Antonio Guterres și cu ambasadorul SUA la ONU

Premierul Naftali Bennett a denunțat „discriminarea” instituției internaționale împotriva Israelului în timpul unei întâlniri cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

În marja Adunării Generale a ONU de la New York, Bennett a declarat că, dacă organizația dorește ca israelienii să ia în serios agențiile sale, membrii săi trebuie să înceapă să trateze statul evreu ca pe un partener egal, nu să îl atace în mod disproporționat, a relatat un oficial diplomatic după întâlnire.
Declarațiile oficiale din partea birourilor celor doi lideri au fost sărace în detalii, Bennett spunând doar că întâlnirea a avut loc, iar Guterres spunând că premierul israelian l-a informat cu privire la situația din Israel.
Naftali Bennett s-a întâlnit ulterior cu ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas Greenfield.
Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a participat, de asemenea, la reuniune.
„Doamnă ambasador, vreau să vă mulțumesc pentru marea dumneavoastră prietenie. Știu, de asemenea, că aveți o relație bună cu ambasadorul Gilad Erdan”, a spus Naftali Bennett.
„Avem adesea impresia că instituțiile internaționale sunt părtinitoare și uneori nedrepte. Cred că noul spirit dintre America și Israel poate da roade și că putem realiza lucruri bune împreună”, a adăugat el.
Premierul a abordat, de asemenea, problema rămășițelor soldaților israelieni Oron Shaul și Hadar Goldin și a ostaticilor civili Avera Mengistu și Hisham al-Sayed, aflate în mâinile Hamas, cerându-i ambasadorului să continue să depună eforturi pentru întoarcerea acestora, așa cum a făcut-o încă de la întâlnirea cu Leah Goldin (mama lui Hadar).
Oron Shaul și Hadar Goldin au căzut în Gaza în timpul Operațiunii Protective Edge, iar rămășițele lor sunt deținute de grupul terorist Hamas.
De asemenea, prim-ministrul Bennett i-a mulțumit ambasadoarei, în numele statului Israel, pentru activitatea sa la Națiunile Unite și pentru sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru Israel și a invitat-o să viziteze Israelul. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: