Autoritatea Palestiniană: Premierul israelian este responsabil pentru crime de război

Ministerul de Externe al Autorității Palestiniene (AP) a criticat tăcerea comunității internaționale în fața “crimelor coloniștilor” împotriva poporului palestinian.

Într-un comunicat, ministerul AP a descris acțiunile “coloniștilor” din Iehuda și Shomron (Cisiordania) drept “crime de război și crime împotriva umanității”. Ministerul a menționat că tăcerea comunității internaționale în această privință încurajează “autoritățile de ocupație” să continue să comită încălcări ale drepturilor omului și să extindă coloniile în detrimentul teritoriului “statului Palestina”, zădărnicind astfel posibilitatea de a înființa un stat palestinian viabil.
În comunicat se mai spune că “ministerul de externe” al AP monitorizează și documentează “crimele” israeliene pentru a le aduce la Curtea Penală Internațională, astfel încât aceasta să urmărească penal “criminalii de război” și “teroriștii evrei”.
“Guvernul israelian condus de Naftali Bennett continuă să permită coloniștilor și organizațiilor lor teroriste înarmate să facă ravagii printre civilii palestinieni, pe pământurile și proprietățile lor”, se arată în comunicat, afirmând că Bennett este direct responsabil pentru încălcările drepturilor omului și pentru “crimele armatei de ocupație și ale coloniștilor săi”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: