Expo 2020: Dubai a lansat cu mare fast expoziția sa mondială

Emiratele Arabe Unite au lansat joi seară în Dubai, cu mare fast, Expo-2020, prima expoziție mondială organizată în Orientul Mijlociu și cel mai mare eveniment global de la începutul pandemiei Covid-19.

Tânărul prinț moștenitor al Dubaiului, șeicul Hamdan bin Mohammed, a deschis oficial evenimentul în valoare de 7 miliarde de dolari, cu efecte de lumină într-o incintă domoală și cu o varietate de concerte, inclusiv cele ale renumitei diva emirateze Ahlam și ale cântăreței britanice Ellie Goulding.
Expoziția, care a fost amânată anul trecut din cauza crizei sanitare, își va deschide vineri porțile pentru public în mijlocul deșertului de la periferia Dubaiului, un oraș deja cunoscut pentru zgârie-norii săi și pentru gustul său pentru lux. Emiratele speră să primească 25 de milioane de vizitatori.
Expo-2020 promite să dezvăluie minuni arhitecturale și inovații tehnologice în numeroasele sale pavilioane, reprezentând peste 190 de țări.
Prima Expoziție Mondială a avut loc la Londra în 1851, la Crystal Palace, o structură construită pentru această ocazie. Iar la Paris, expoziția din 1889 a dezvăluit Turnul Eiffel.
Expo-2020 din Emirate promite, de asemenea, să fie cel mai mare eveniment văzut vreodată în Orientul Mijlociu, cu un an înainte de organizarea Cupei Mondiale de fotbal în bogata țară vecină Qatar.
Dubaiul speră să primească 25 de milioane de vizitatori în cadrul expoziției sale mondiale de șase luni.
În pofida campaniilor sale internaționale de farmec, Emiratele sunt criticate în mod regulat de ONG-uri, în special pentru încălcarea libertății de exprimare sau a condițiilor de muncă ale muncitorilor străini, cum ar fi cei care au fost trimiși în masă pentru a construi site-ul Expo-2020. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: