Israel: Oase de șobolan găsite de arheologi sugerează o rută străveche din Africa spre Europa

Rămășițele unui șobolan de acum câteva zeci de mii de ani ar putea face lumină în legătură cu posibila existență a unei rute străbătute odinioară care lega Africa de Europa, au declarat cercetătorii israelieni.

Rămășițele unui “șobolan cu creastă” au fost descoperite în Israel în timpul unor săpături efectuate de arheologi care căutau inițial pergamente antice.
Sute de oase au fost găsite într-o peșteră din deșertul Iudeii.
Cercetătorii au declarat că prezența rămășițelor șobolanului sugerează că ar fi existat un coridor terestru către Israel din Africa de Est, cu un climat umed similar, pentru a permite speciei să supraviețuiască migrației.
Potrivit unui comunicat al Universității din Haifa, cercetătorii care au examinat rămășițele au reușit să extragă cea mai veche mostră genetică găsită în regiune până în prezent.
“Am reușit să extragem ADN din oasele antice”, au declarat cercetătorii într-un comunicat al Universității Haifa.
“Acesta este cel mai vechi ADN extras din oase din regiunea noastră până în prezent. Analizele genetice și morfologice au arătat că este o subspecie a șobolanului cu mantie care trăiește în prezent în Africa de Est.”
Cercetătorii au spus că animalul antic era foarte asemănător cu șobolanul cu coamă din zilele noastre.
“Dacă specia trăiește astăzi în zonele umede, există o mare probabilitate ca subspecia pe care am descoperit-o să fi avut nevoie de aceleași condiții în urmă cu aproximativ 100.000 de ani”, au declarat cercetătorii.
“Proximitatea genetică ne permite să presupunem că subspecia timpurie a trăit, de asemenea, într-un mediu climatic asemănător cu cel în care trăiește astăzi”, au adăugat cercetătorii. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: