Israel și Bahrain au semnat mai multe acorduri strategice

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid și omologul său din Bahrain, Abdullatif al-Zayani, au semnat joi, la Manama, mai multe acorduri privind protecția mediului, sportul și dezvoltarea resurselor de apă la nivel național, regional și internațional.

Alte acorduri au fost semnate apoi între organismele din Bahrain și cele israeliene, inclusiv Compania Națională de Apă din Israel și Spitalul Tel Hashomer.
După semnarea acestor acorduri, Yair Lapid a declarat joi că statul ebraic dorește „să extindă și să aprofundeze cooperarea într-o serie de sectoare” cu Bahrainul, aducând un omagiu emiratului pentru că a ales „pacea și dialogul ca opțiune strategică”.
Omologul său din Bahrain, Abdullatif Al Zayani, a declarat în cadrul unei conferințe de presă comune: „Vizita dumneavoastră se bazează pe progresele considerabile pe care le-am făcut în ultimul an și subliniază dorința noastră comună de a răspândi pacea și stabilitatea în Orientul Mijlociu”.
Joi după-amiază, Yair Lapid s-a întâlnit cu regele bahreinit Hamid bin Issa al Khalifa la Palatul Regal din Bahrain. Aceasta a fost prima întâlnire publică între rege și un oficial israelian.
„Conducerea și inspirația regelui au condus la o cooperare reală, iar această întâlnire pregătește terenul pentru viitorul relațiilor noastre”, a declarat Lapid la întâlnire.
„Vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit ocazia de a fi aici astăzi și de a face acest pas împreună în construirea relației noastre”, a adăugat el.
Yair Lapid a aterizat la Manama joi dimineață pentru prima vizită oficială a unui ministru israelian în regatul insular de la stabilirea oficială a relațiilor bilaterale dintre cele două țări, anul trecut. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: