Israel: Un autobuz s-a răsturnat pe o șosea din nordul țării, 5 morți și zeci de răniți / O mamă și cei trei copii ai ei printre victime

O coliziune între un autobuz care transporta aproximativ 40 de persoane și un vehicul privat pe ruta 89, în apropiere de Hurfish (la câțiva kilometri de Nahariya), în nordul Israelului, s-a soldat cu cinci morți și aproximativ 40 de răniți.

Potrivit rapoartelor serviciilor de urgență Magen David Adom, autobuzul s-a răsturnat pe șosea după ce a fost lovit de un vehicul în circumstanțe necunoscute în prezent. În total, se pare că cinci vehicule au fost implicate în accident.
Moran Ben Eli (35 de ani) și copiii ei Dekel (15), Liam (11) și Ana’el (5) au murit în accident. Șoferul autobuzului, în vârstă de 76 de ani, a murit, de asemenea.
Alte trei persoane cu răni la cap sunt în stare critică, printre care șoferul vehiculului și doi pasageri din autobuz. Alte două sunt în stare moderată și 48 în stare ușoară.
„Am simțit că autobuzul a luat brusc viteză, am pierdut controlul și apoi ne-am ciocnit cu ceva. Erau cioburi de sticlă peste tot. Autobuzul s-a răsturnat de mai multe ori, dar am rezistat”, a declarat unul dintre răniți, Dvir Neria.
„Autobuzul s-a răsturnat de patru ori, este un miracol că suntem în viață”, a declarat un tânăr supraviețuitor.
Elicopterele forțelor aeriene și echipele medicale au fost chemate să evacueze răniții la spitale și să-i extragă pe cei blocați în autobuz.
Premierul Naftali Bennett a fost informat despre accident în timp ce se afla într-o călătorie oficială în SUA.
„Suntem sfâșiați de imaginile cu privire la teribilul accident care a avut loc în Galileea de Sus. Aș dori să transmit cele mai profunde condoleanțe familiilor celor care au murit. Întreaga națiune a Israelului se roagă pentru recuperarea celor răniți. Rog populația să fie extrem de atentă pe șosele”, a declarat premierul.
„Gândurile mele sunt alături de cei răniți în accident. Eu și soția mea îmbrățișăm familiile lor și ne rugăm pentru recuperarea celor răniți”, a declarat liderul opoziției și fostul premier Benjamin Netanyahu.
Cei mai mulți dintre cei răniți sunt tineri din mișcarea religioasă sionistă Bnei Akiva care se întorceau dintr-o excursie. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: