ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Portugalia va permite din nou intrarea israelienilor cu pașaport verde

Portugalia va permite din nou, începând de vineri, intrarea israelienilor care dețin „pașaportul verde”.

Luna trecută, Lisabona a interzis intrarea pe teritoriul său a tuturor israelienilor, inclusiv a celor care au fost vaccinați, ca urmare a excluderii Israelului de pe lista țărilor verzi a Uniunii Europene.
Suedia, care a luat o măsură similară, nu a revenit încă asupra deciziei sale.
Ambele țări au luat această decizie drastică într-un moment în care rata zilnică de infectare în Israel era deosebit de ridicată.
Premierul israelian Naftali Bennett a făcut apel la noi eforturi pentru a promova vaccinarea împotriva coronavirusului în comunitățile arabe, care sunt în prezent principalele centre de transmitere a virusului în țară.
Înainte de a pleca la New York pentru a se adresa Adunării Generale a ONU, Bennett a declarat că cele mai „roșii” 40 de comunități din Israel sunt „din sectorul arab”, referindu-se la ratele de transmitere.
Bennett a fost criticat de unii experți în sănătate pentru că a refuzat să reimpună carantina în ciuda numărului mare de cazuri zilnice.
Primul ministru a declarat că politica guvernului său este de a menține Israelul „cât mai deschis posibil, în timp ce se lucrează în mod specific pentru cei nevaccinați și pentru zonele cu contaminare ridicată”.
„Ceea ce va ajuta este să ajungem la sectorul arab și să îl convingem”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: