Raport: Casa Albă a respins cererea de întâlnire Biden-Abbas

Casa Albă a respins cererea președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, de a se întâlni cu președintele SUA, Joe Biden, în marja Adunării Generale a Națiunilor Unite de săptămâna trecută, a relatat Walla News, citând surse americane și arabe.

Mișcarea este considerată neobișnuită pentru o administrație considerată mai prietenoasă cu Autoritatea Palestiniană decât precedenta administrație Trump și poate reflecta prioritatea scăzută pe care administrația Biden o acordă conflictului arabo-israelian în comparație cu administrațiile anterioare.
Abbas ar fi zburat personal la New York dacă cererea sa de a se întâlni cu Biden ar fi fost acceptată. În schimb, el și-a ținut discursul în fața Adunării Generale a ONU prin webcast săptămâna trecută.
Biden a ridicat problema conflictului arabo-israelian în timpul discursului său de săptămâna trecută în fața Adunării Generale a ONU și a reiterat sprijinul administrației sale pentru soluția a două state.
Cu toate acestea, el a declarat că o astfel de soluție este “departe”.
În timpul discursului său, președintele a mai declarat că sprijinul Americii pentru Israel este “fără echivoc” și că angajamentul său față de securitatea statului evreu este “fără îndoială”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: