Împușcături într-o sinagogă din California: Atacatorul a fost condamnat la închisoare pe viață

Un tânăr a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de a fi eliberat condiționat, pentru că a deschis focul într-o sinagogă din California în aprilie 2019, omorând o femeie și rănind alte trei persoane.

 

John Earnest, acum în vârstă de 22 de ani, a pledat de mult timp nevinovat pentru crimele de ură și alte acuzații care i se aduc.
Abia recent și-a recunoscut responsabilitatea pentru atacul asupra sinagogii Habad din Poway, în apropiere de San Diego, în sudul Californiei, la 27 aprilie 2019.

El a dat buzna în sinagogă, deschizând focul cu o pușcă de asalt care s-a blocat.
El a ucis o femeie de 60 de ani, Lori Gilbert Kaye, și a rănit trei persoane, inclusiv un copil și pe rabinul Yisroel Goldstein.

În acel moment, în lăcașul de cult se aflau aproximativ 100 de persoane.

Acest atentat, comis în ultima zi a sărbătorilor de Pesah (Paștele evreiesc, n.r.), a avut loc la exact șase luni după cel care a provocat moartea a 11 persoane la 27 octombrie 2018 într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania.

Earnest fusese arestat după ce a fugit din sinagogă cu o mașină și a sunat el însuși la 911 pentru a se identifica drept atacatorul, potrivit actului de acuzare.
“Tocmai am deschis focul într-o sinagogă. Încerc doar să-mi apăr națiunea de evrei”, a declarat el în documentele tribunalului.

 

John Earnest a pledat, de asemenea, vinovat de incendierea unei moschei în martie 2019, un act pe care l-a revendicat într-un pamflet rasist și antisemit postat online cu câteva ore înainte de atacul asupra sinagogii.

În acest text, el a susținut pe larg supremația “rasei albe”, reluând toate clișeele extremei drepte rasiste și ale teoreticienilor conspirației.

John Earnest risca pedeapsa cu moartea, încă în vigoare în California, dar suspendată până la noi ordine din 2006. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: