Iranul condamnă vizita ministrului israelian de Externe în Bahrain

Iranul a condamnat vizita ministrului israelian de Externe Yair Lapid în Bahrain în această săptămână, afirmând că aceasta va lăsa o pată care „nu va fi ștearsă” de pe reputația liderilor statului din Golf .

Teheranul a declarat că primirea de joi a șefului diplomației israeliene la Manama pentru inaugurarea ambasadei sale a fost „rușinoasă”.
Yair Lapid s-a întâlnit, de asemenea, cu oficiali de rang înalt, la un an după ce cele două țări au convenit să normalizeze relațiile diplomatice. Aceasta a fost prima vizită publică a unui ministru israelian de la încheierea acordului.
„Condamnăm orice plan care întărește prezența distructivă a Israelului în regiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Said Khatibzadeh, într-o declarație pe site-ul ministerului său.
„Este regretabil că liderii din Bahrain ignoră crimele zilnice ale regimului sionist împotriva poporului palestinian asuprit, dar rezistent”, a adăugat Khatibzadeh.
„Această pată nu va fi ștearsă de pe reputația liderilor din Bahrain. Popoarele din regiune vor continua să se opună procesului de normalizare a legăturilor cu regimul sionist”, a adăugat el.
Bahrainul, condus de sunniți, se confruntă de mult timp cu tulburări în rândul marii sale comunități șiite, pe care le-a pus întotdeauna pe seama Iranului.
În ceea ce a fost considerat un semnal pentru Teheran, Lapid și ministrul de externe din Bahrain, Abdullatif al-Zayani, au vizitat joi nava USS Pearl Harbor și s-au întâlnit cu viceamiralul Brad Cooper, care comandă forțele navale americane din regiune. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: