Israel: Răspândirea drogului otrăvitor ‘Nice Guy’ în nordul țării: 8 spitalizări în 24 de ore după consumarea medicamentului, 34 într-o săptămână

Opt tineri care au consumat drogul ”Nice Guy” au fost internați în spitalele din nordul Israelului, unul dintre ei fiind în stare gravă , a informat astăzi (sâmbătă) Ministerul israelian al Sănătății.

Potrivit ministerului, toată lumea suferă de sângerări, existând bănuiala că drogul pe care l-au consumat a fost amestecat cu un anticoagulant care acționează ca otravă pentru șobolani, care pune viața în pericol.
”Este un drog care poate duce și la deces din cauza sângerării, mai ales în acest moment. Drogul este deosebit de periculos deoarece conține diverse substanțe, inclusiv medicamente, toxine și, probabil, pesticide, care variază de la distribuitor la distribuitor”, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat.
O serie de cazuri de internare a tinerilor care folosesc drogul a început weekend-ul trecut, când 34 de tineri au fost internați în spitalele din nordul țării. Săptămâna trecută, un locuitor din Haifa, în vârstă de 31 de ani, care a folosit drogul, a murit și a suferit de hemoragie cerebrală, la trei zile după ce a fost internat.
În urma acstui deces, o anchetă comună a fost deschisă weekendul trecut de poliție, departamentul de executare și divizia medicală a Ministerului Sănătății, în care drogurile au fost colectate și transferate pentru examinare. Poliția a arestat doi suspecți în distribuirea de „Nice Guy”, iar ancheta continuă.
”Atragem atenția asupra utilizării de către public a drogurilor explozive cunoscute sub numele de ‘Nice Guy’, ‘Stonewall’ și ‘Mabstone’. Acestea sunt droguri foarte periculoase a căror utilizare este ilegală și pot provoca sângerări și chiar moartea din cauza substanțelor toxice găsite în ele”, a avertizat Ministerul Sănătății. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: