ISRAELLUMEA DE AZI

Vicepreședinta SUA insistă că este pro-Israel, după remarci neadevărate care acuză statul evreu de „genocid”

Kamala Harris (foto), vicepreședinta SUA, a încercat să liniștească comunitatea evreiască americană, după ce s-a aflat că nu a răspuns unui student care a acuzat Israelul de „genocid”.

În timpul unei prelegeri despre dreptul la vot la o clasă de la Universitatea George Mason din Virginia, Harris a răspuns la întrebările studenților, dintre care una a spus: „Au fost alocate fonduri pentru a continua să sprijine Israelul, ceea ce mă doare inima, pentru că ei desfășoară un genocid etnic (…) același lucru care s-a întâmplat în America – și sunt sigură că sunteți conștientă de asta”, a spus ea.

Studenta se referea la aprobarea, săptămâna trecută, de către Camera Reprezentanților a unui pachet de 1 miliard de dolari pentru sistemul israelian de apărare antirachetă Iron Dome.
„Simt că trebuie să ridic această problemă pentru că afectează viața mea și a oamenilor la care țin cu adevărat…”, a conchis studenta.

În urma acestei intervenții, Kamala Harris a răspuns: „Mă bucur că ai făcut-o. Și, din nou, este vorba despre faptul că vocea ta, perspectiva ta, experiența ta, adevărul tău nu ar trebui să fie suprimate și ar trebui să fie ascultate. Iar unul dintre lucrurile pentru care luptăm într-o democrație este că o democrație este mai puternică atunci când toată lumea participă”.

Ea a continuat spunând: „Ideea pe care o aduceți în discuție se referă la politica din Orientul Mijlociu, la politica externă, și încă avem dezbateri serioase în țara noastră cu privire la ceea ce ar trebui să fie cursul corect de acțiune, și nimeni nu ar trebui să aibă vocea suprimată în această problemă”.

Două grupuri evreiești au declarat că asistenții lui Harris i-au contactat pentru a-i asigura de pozițiile pro-Israel ale vicepreședintei.

Directorul Ligii Anti-Defăimare, Jonathan Greenblatt, a declarat pe Twitter: „Tocmai am vorbit cu biroul ei. Mă bucur să o aud confirmând că este mândră de sprijinul ei pentru Israel și că știe că afirmația că Israelul comite un „genocid etnic” este în mod evident falsă. Aștept cu nerăbdare clarificări, astfel încât să nu existe nicio ambiguitate cu privire la faptul dacă comentariile acestei eleve au fost pline de ură sau false”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d