Israel / Biroul primului ministru: Un asasin trimis de Iran a încercat să acționeze împotriva israelienilor în Cipru

Biroul primului ministru israelian a anunțat astăzi (luni) că incidentul care a fost zădărnicit în Cipru și care l-ar fi vizat pe omul de afaceri israelian Teddy Sagi (foto), a fost de fapt o acțiune teroristă a Iranului care a încercat să acționeze împotriva oamenilor de afaceri care locuiau în Cipru.

Purtătorul de cuvânt al premierului Naftali Bennett, Matan Sidi, a clarificat în declarația sa neobișnuită că „acesta nu este un incident penal, omul de afaceri Teddy Sagi nu a fost ținta atacului”.
Dan Orenstein, purtătorul de cuvânt carel reprezintă pe Sagi, a repetat astăzi, luni, la postul de radio israelian 103FM versiunea că aceasta a fost o tentativă de atac iranian.
„Pot spune cu certitudine că acesta este un incident de securitate, o tentativă de atac iranian și că, de asemenea, asta ne-a fost permis să publicăm. Presupun că veți afla despre asta în zilele următoare”.
Potrivit acestuia, țintele „atacului” erau israelienii care lucrau în Cipru și nu o greșeală specifică.
Conform lui, „scopul era de a acționa împotriva cetățenilor israelieni din Cipru”.
El a exclus o confruntare de afaceri între Sagi și elemente care doreau să-i facă rău. „Lucrurile sunt nefondate”, a spus Orenstein.
Sagi, fondatorul companiilor de jocuri de noroc online „Playtech” și „Safe Charge”, are parteneri de afaceri în companii din acest domeniu.
În ultimii doi ani a izbucnit un conflict între părți.
Potrivit unor surse apropiate sistemului de aplicare a legii, partenerii au transferat „gestionarea” conflictului dintre Sagi și partenerii săi către elemente criminale.
Sagi, care a executat 25 de ani de închisoare pentru luare de mită și înșelăciune, a încercat în ultimele luni să ajungă la un acord cu ei.
În ciuda acestui fapt, mișcarea nu a avut succes, și se crede că acest lucru a dus la implementarea tentativei de asasinat. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: