“Hamas m-a vrut în viață”, a afirmat Gilad Shalit la o întâlnire cu supraviețuitori ai Holocaustului

Gilad Shalit, fostul soldat al forțelor de apărare israeliene, a povestit despre anii de captivitate în mâinile Hamas într-o rară apariție publică la o întâlnire cu supraviețuitori ai Holocaustului, după cum a relatat Channel 12.

Gilad Shalit, care luna viitoare va sărbători a zecea aniversare a eliberării sale, a explicat cum a fost viața sa de zi cu zi și ce l-a făcut să își păstreze speranța în timpul celor cinci ani de captivitate.
El a început prin a sublinia că Hamas “îl dorea în viață” și că, în aceste condiții, gruparea teroristă a avut grijă să îl mențină într-o stare fizică bună.
“Eram foarte slab, dar nu eram bolnav. Un soldat mort nu valorează la fel ca unul viu. De aceea a fost important pentru ei să mă țină în viață”, a spus el.
El a spus că ceea ce l-a făcut să continue a fost să se gândească la familia și prietenii săi.
“Incertitudinea m-a făcut să fiu pesimist. Era imposibil de știut cum se va termina”, a spus el.
Referindu-se la prima înregistrare video cu el publicată de Hamas după trei ani de captivitate, el a explicat că cele câteva secunde de filmare – în care ținea în mână un jurnal datat și își saluta familia – făceau parte din planul de inițiere a negocierilor pentru eliberarea sa.
De asemenea, a subliniat că a fost mutat doar de câteva ori de-a lungul anilor.
Gilad Shalit a continuat să dezvăluie că a fost anunțat de eliberarea sa abia cu o săptămână înainte, prin intermediul radioului, și că a evitat să asculte mass-media până atunci pentru că aceasta i-a scăzut moralul.
Întrebat ce l-au învățat anii de captivitate despre el însuși, tânărul a răspuns: “Individualismul, să știi să trăiești singur. Cum să faci față psihologic singurătății”.
Fostul soldat, care s-a căsătorit recent, a încheiat interviul spunând că se simte bine astăzi, deși se află încă sub îngrijire psihologică. “Lucrez și duc o viață de rutină. Pot spune că, după acești ani lungi și dificili de prizonierat, mi-am revenit în sfârșit.”
Gruparea teroristă Hamas, care ține în captivitate doi civili israelieni și rămășițele a doi soldați, a difuzat recent noi imagini din detenția lui Gilad Shalit, în încercarea de a exercita presiuni asupra autorităților israeliene în vederea negocierilor pentru eliberarea acestora. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: