Israel: Ministrul de Finanțe amenință că părăsește coaliția dacă ultrareligioșii se alătură guvernului

Ministrul israelian de Finanțe și președinte al partidului Israel Beitenu, Avidgor Liberman, a avertizat luni guvernul să nu recruteze parlamentari ultrareligioși (haredimi) în coaliție și a amenințat că va părăsi guvernul dacă facțiunile haredi se vor alătura.

Luând cuvântul la o reuniune a facțiunii Israel Beitenu, luni după-amiază, Lieberman a criticat eforturile depuse de liderii coaliției, inclusiv de ministrul de interne Ayelet Shaked (Yamina), de a convinge legislatorii haredi să se alăture guvernului.
“Am auzit despre diferiții oficiali care doresc ca ”Shas” sau ”Iudaismul Unit al Torei” să se alăture coaliției”, a declarat Liberman. “Vreau să clarific lucrurile: dacă acest lucru se va întâmpla și vor fi aduși, Israel Beitenu nu va fi acolo. Ar însemna să-l aducă pe Netanyahu înapoi la putere”.
Liberman a reacționat, de asemenea, la recenta întâlnire a partidului Meretz cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, la Ramallah, exprimându-și dezacordul față de această întâlnire, pe care a atribuit-o faptului că Meretz a încercat să-și mulțumească susținătorii.
“Nu m-am întâlnit niciodată cu Abbas pentru că nu cred că vrea pace. Cred că totul este inutil, dar îi înțeleg pe miniștrii Meretz. Ei au alegătorii lor. Evident, guvernul este divers, așa că trebuie să fie flexibil”. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: